Get Adobe Flash player

Taxachauffører som vægtere

Godt 30 vagtuddannede taxachauffører i Aalborg Taxa (en del af Dantaxi) er klar til at køre som vægtere for firmaet Quick Response Alarm. Vagtkørslen skal udfylde chaufførernes ventetider i taxakørslen. En komplicerende faktor er dog, at de ikke må bruge deres egne taxaer, men skal køre hos en kollega.

Quick Response Alarm, der har vagt-autorisation fra Rigspolitiet, har et datter-firma, CC Networks, som iflg. SikkerhedsBranchen står for opsætningen af alarmer. Quick Response Alarm skal køre alarmerne, og det vil selskabet altså gøre med taxachauffører fra Dantaxi i Aalborg.

- For os er det attraktivt af den simple grund, at vi alligevel har meget stille timer på vores vagt. Så hvorfor ikke udnytte det. Der er nærmest ingen, der kan være hurtigere fremme end os, siger John Vanggaard, adm. direktør i DanTaxi Aalborg, som Aalborg Taxa er en del af til dr..dk. Ordningen er godkendt af Rigspolitiet.

Det er dog ikke meningen, at taxachaufførerne skal pågribe tyveknægte og andre, der udløser en alarm. Chaufføren skal blive i bilen og observere og notere. Kun hvis alt ser fredeligt ud, kan han med en vægers beføjelser se nærmere på et evt. gerningssted.

De ca. 30 chauffører i Aalborg har gennemgået AMU-vagtuddannelsen og er deltidsansat på kontrakt med Quick Response Alarm. Når en af disse chauffører modtager en alarm, skal han hen til nærmeste taxaholdeplads eller holde ind til siden og ringe efter en anden taxa. Han kører derefter i taxa frem til adressen for alarmen, og returnerer derfra med samme taxa. Under hele turen kører taxaen med taxametret slået til. Chaufføren med vagtkort må nemlig ikke køre på alarmen i sin egen vogn med taxametret slået til, for så er der ikke tale om lovlig personbefordring. I mellemtiden alarmerer Quick Response Alarm politiet.

Projektet starter i Aalborg, men går det godt, er det tanken at gøre det landsdækkënde dér, hvor Dantaxi er repræsenteret. Indtil videre er projektet dog ikke gået igang i praksis.

KIlde: SikkerhedsBranchen