Get Adobe Flash player

ISS-flop koster G4S 440 mio

I regnskabet for 2011 har G4S ifølge Financial Times bogført en udgift på ikke mindre end 50 mio. pund -godt 440 mio. kr. - relateret til det skrinlagte opkøb, der ikke fandt opbakning hos G4S's aktionærer. Alligevel går selskabet frem for syvende år i træk.

ISS-udgiften sætter tydelige spor i selskabets årsregnskab, som viste et fald i overskuddet før skat på 20 pct. til 279 mio. pund. Det til trods for en stigning i omsætningen på 3,6 pct. til 7,5 mia. pund.

Den dansk-britiske sikringskoncern kom ud af sidste år med en stigende omsætning og svagt bedret resultat.

Det er syvende år i træk med fremgang på de to poster. Omsætningen steg til godt 7,5 mia. pund fra knap 7,2 mia. pund, mens resultatet før renter, skat og goodwill (PBITA) steg til 531 mio. pund fra 520 mio. pund. Overskuddet efter skat fra fortsættende aktiviteter faldt til 223 mio. pund fra 260 mio. pund.

G4S venter en organisk vækst, der er større i år end sidste, da den udgjorde 4,5 procent. Med til at sikre den organiske vækst er kontrakten om sikkerhedsopgaver i forbindelse med De Olympiske Lege, der i år foregår i London.

- Vi venter, at kontrakten med såvel De Olympiske Lege som De Paraolympiske Lege vil øge omsætningen med 200 millioner pund, oplyser koncernchef Nick Buckles.