Get Adobe Flash player

Sikring bedre end hårdere straffe

Højere straf for indbrud hjælper ikke. Stil krav til sikring i stedet. Sådan lyder opfordringen fra SikkerhedsBranchen, som mener, det er tvivlsomt, om hårdere straffe fører til færre indbrud.

Det hjælper at skærpe straffen, hvis det er lovlydige borgere, man går efter, men det er det ikke her. Indbrudstyve vælger bevidst den kriminelle løbebane, og mange af dem er udlændinge, der kommer til Danmark med det ene formål at begå indbrud, siger direktør Kasper-Skov-Mikkelsen, SikkerhedsBranchen.


I stedet for at prøve mere af det samme, skal man prøve noget helt nyt, mener han. – At stille krav til privathjems sikring har man gjort i Holland, og det har betydet færre indbrud i en periode, hvor indbruddene steg voldsomt i Danmark, hvor private er meget dårlige til at sikre deres hjem - så dårlige, at danske hjem formentlig er de dårligst sikrede i Europa, siger Skov-Mikkelsen.

Forsikringsselskaberne har desværre ikke kunnet blive enige om det, så derfor må Folketinget gøre det, anser SikkerhedsBranchens direktør, der gør opmærksom på, at mens antallet af indbrud i privathjem og sommerhuse steg lidt sidste år, faldt antallet af indbrud i virksomheder med godt 30 procent. Når det gælder sikring af virksomheder har forsikringsselskaberne kunnet enes om nogle fælles minimumskrav med det resultat, at en virksomhed i dag er langt bedre sikret mod indbrud end et gennemsnitligt privathjem.

– Salget af alarmer til private er cirka 25.000 om året, men der var sidste år over 64.000 indbrud i villaer, lejligheder og sommerhuse. Det vil sige, at langt fra alle de, der har haft indbrud, bagefter anskaffer sig en alarm, selv om man faktisk ved, at risikoen for at få indbrud anden gang er fem gange så stor som før det første indbrud, siger Kasper Skov-Mikkelsen.

Kilde: Avisen SecurityUser.dk